چگونه ظروف چوبی را براق، تمیز و ضد عفونی کنیم؟ بهترین و آسان ترین روش

چگونه ظروف چوبی را براق، تمیز و ضد عفونی کنیم؟ بهترین و آسان ترین روش

حسین بهرامی حسین بهرامی
: 0
: 2656
: چهارشنبه, 19 اردیبهشت 1403

در پاسخ به این سوال که چگونه ظروف چوبی را براق کنیم، می‌توان به تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی اشاره کرد. عموماً هم این ظرف‌ها پس از مدتی استفاده حالت کدری به خود می‌گیرند که البته خیلی هم راحت قابل‌رفع و حل خواهد بود. درصورتی‌که به ظروف چوبی علاقه‌مند هستید، می‌توانید از راهنمایی که در ادامه در اختیار شما قرار می‌دهیم استفاده کرده و ظروف چوبی را براق کنید.

نحوه براق کردن ظرف‌های چوبی

برای براق کردن ظروف چوبی، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  • 1.کمک‌گرفتن از روغن‌جلا چوب: این روغن باعث براق شدن چوب می‌شود و درعین‌حال به آن حفاظت می‌کند. برای استفاده از این روغن، باید ظرف چوبی را به‌خوبی تمیز کرده و به طور یکنواخت روغن را روی سطح ظرف بمالید. سپس روغن را به‌خوبی روی سطح چوب بمالید و با یک‌پارچه نرم و خشک، آن را پاک کنید. این کار را به مدت چند روز پشت‌سرهم انجام دهید تا چوب براق شود.
  • 2.استفاده از محلول آب و سفیدک کننده: می‌توانید یک محلول آب و سفیدکننده را با ترکیب آب و سفیدک مخلوط کنید و با یک‌پارچه نرم و خشک، آن را روی سطح چوب بمالید. بعد از چند دقیقه، پارچه را با آب بشویید و خشک کنید. این کار به سطح چوبی جلای بیشتری می‌دهد.
  • 3.استفاده از پولیش: پولیش نوعی مواد بدون رنگ است که برای حفظ رنگ و جذاب‌تر شدن سطح چوبی استفاده می‌شود. برای استفاده از پولیش، باید سطح چوبی را به‌خوبی تمیز کرده و مواد را روی آن بمالید. پس از خشک‌شدن، پارچه‌ای نرم و خشک را برای براق کردن سطح چوب بکار ببرید.

در سه روش مذکور، به شما آموختیم که چگونه ظروف چوبی را براق کنیم.

آموزش نحوه ی تمیز کردن ظروف چوبی

چگونه ظروف چوبی ‌را تمیز کنیم؟

برای تمیزکردن ظروف چوبی، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. 1. تمیزکردن ظروف چوبی با استفاده از آب و صابون: به طور معمول با بهره‌گیری از یک قطعه اسفنج یا یک‌پارچه نرم، ظرف چوبی را با آب و صابون تمیز کنید. پس از تمیزشدن، با یک‌پارچه خشک، ظرف چوبی را خشک کنید.
  2. 2.استفاده از خلال آجر سفید: با استفاده از یک خلال آجر سفید و آب، می‌توانید ظرف چوبی را تمیز کنید. ابتدا خلال را در آب خیس کرده و سپس روی سطح ظرف چوبی را به‌دقت پاک کنید. پس از پاک‌کردن، با یک‌پارچه خشک، ظرف چوبی را خشک کنید.
  3. 3.اسانس اسطوخودوس: با استفاده از یک قطعه پارچه نرم و تمیز، اسانس اسطوخودوس را روی سطح ظرف چوبی بریزید و آن را به‌دقت تمیز کنید. پس از پاک‌کردن، با یک‌پارچه خشک، بهتر است که رطوبت ظروف را بگیرید.

درهرحال، پیشنهاد می‌شود که از استفاده از محصولات شیمیایی یا آب سرد برای تمیزکردن ظروف چوبی خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث آسیب به سطح ظرف چوبی شود. همچنین، پس از تمیزکردن ظروف چوبی، بهتر است آنها را به‌خوبی خشک کنید و از قرارگرفتن در معرض رطوبت و یا حرارت بالا جلوگیری کنید.

این نکته را در نظر بگیرید که از چوب برای چه ظروفی استفاده میکنید، مثلا سینی چوبی یا سینی چوبی اسپرسو مانند یک کاسه چوبی نیازمند شستشو مداوم و پاکیزگی ندارد و با یک دستمال مرطوب یا زیر آب گرفتن پاکیزگی آن کافی میباشد. اگر بخواهیم بصورت کلی بگوییم ظروفی که به طور مستقیم با مواد غذایی در ارتباط نیستن یا برای مواد غذایی خشک از آن استفاده میکنیم به شستشو زیاد و مکرر یا مایع شستشو نیازی ندارند و بهتر است با دستمال مرطوب یا گرفتن معمولی زیر آب تمیز و سریعا خشک بشوند.

چگونه ظروف چوبی را ضدعفونی کنیم؟

درصورتی‌که پس از یک دوران بیماری قصد دارید ظروف چوبی خود را ضدعفونی کنید، توجه داشته باشید که روش آن با ظرف‌های شیشه‌ای، چینی و... کمی متفاوت خواهد بود؛ برای ضدعفونی‌کردن ظروف چوبی، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

  1. شستشو با آب و صابون: ظروف چوبی را با آب و مقداری صابون ملایم بشوید. از پوشش‌های نایلونی یا مرطوب برای شستشو استفاده کنید و سپس آنها را خوب بشویید و خشک کنید. این روش به‌طورکلی مناسب است برای ظروف چوبی غیر منقوش.
  2. ·استفاده از اسید استیک: اسید استیک، به‌عنوان یک ضدعفونی‌کننده طبیعی، می‌تواند در ضدعفونی ظروف چوبی مفید باشد. میزان استفاده از اسید استیک را باتوجه‌به میزان آلودگی ظرف تنظیم کنید. پس از استفاده، ظرف را دقیقاً بشویید و به‌خوبی خشک کنید.
  3. ·ضدعفونی با خلال پراکسید هیدروژن: با محلول خلال پراکسید هیدروژن ۳٪ ظروف چوبی را پاک کنید. مقدار کافی را روی ظرف بریزید و آن را به‌خوبی با یک‌پارچه تمیز کنید. پس از مدتی، ظرف را با آب بشویید.

·       استفاده از الکل ایزوپروپیلیک: می‌توانید از الکل ایزوپروپیلیک ۷۰٪ به‌عنوان ضدعفونی‌کننده استفاده کنید. آن را روی یک‌پارچه تمیز بریزید و به ظرف رویایی خود بمالید. به‌خوبی پاک کنید و ظرف را خشک کنید.

نحوه ازبین‌بردن لک از ظرف‌های چوبی

در ادامه این پاسخ که چگونه ظروف چوبی را براق کنیم، در مورد ازبین‌بردن لکه‌های اولیه روی آن صحبت می‌کنیم.

برای ازبین‌بردن لکه‌های روی ظروف چوبی می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

1. استفاده از سرکه: با بهره‌گیری از یک قطره سرکه روی لکه ریخته و با یک‌پارچه نرم آن را به‌دقت پاک کنید. سپس با یک‌پارچه خشک، ظرف چوبی را به خوبی رطوبت گیری کنید.

2. استفاده از خلال آجر سفید: با استفاده از یک خلال آجر سفید و آب، لکه را به‌دقت پاک کنید. پس از پاک‌کردن، با یک‌پارچه خشک، ظرف چوبی را خشک نموده و مطمئن شوید که بافت آن کاملا پاک شده است.

درهرحال، پیشنهاد می‌شود که قبل از استفاده از هر یک از روش‌های فوق، در یک قسمت کوچکی از سطح ظرف چوبی تست کنید تا از عدم تأثیر آن بر روی سطح ظرف چوبی مطمئن شوید. همچنین پس از پاک‌کردن لکه، بهتر است ظرف چوبی را به‌خوبی خشک کنید و از قرارگرفتن در معرض رطوبت و یا حرارت بالا جلوگیری کنید.

نحوه ی نگهداری ظروف چوبی

جمع‌بندی

اگر در منزل از ظروف چوبی استفاده میکنیم یا در خرید ظروف یا مجسمه و حتی ماگ و ... خود تمایل به چوب دارید، می دانید که ظروف چوبی و انواع فرآوری‌هایی که از مشتقات چوب ساخته می‌شوند، معمولاً از چوب‌های مختلفی مانند نارگیل، سرو، بلوط، دست‌ساز و یا دیگر چوب‌های سخت و مقاوم ساخته می‌شوند. این ظروف می‌توانند شامل کاسه‌های غذایی، بشقاب‌های سفره‌ای، سبد‌های میوه و سبزی‌ها، و یا دیگر وسایل خانگی و دکوری باشند.

استفاده از ظروف چوبی به دلیل زیبایی، سبکی و همچنین خواص ضدباکتریایی و گرمایی آن‌ها و خواص ظروف چوبی دیگر ، بسیار محبوب است. همچنین، باتوجه‌به اینکه چوب مواد خودکفایی دارد، به‌عنوان یک ماده بیولوژیکی و بدون آلودگی به محیط‌زیست تلقی می‌شود.

در این مقاله در خصوص این که چگونه ظروف چوبی را براق کنیم صحبت کردیم و به این مسئله اشاره داشتیم که روش‌های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. موضوع براق کردن، ازبین‌بردن لکه و همین‌طور ضدعفونی و تمیزکردن ظرف‌های چوبی آشپزخانه نیز مطرح بود که در مورد هرکدام از آن‌ها، چند تکنیک کلیدی در هوم دید به شما عزیزان آموزش دادیم.

 

ثبت نظر

تصاویر شما

نقد و نظرات کاربران