فواید و معایب استفاده از ظروف چوبی، خواص و بهترین نوع چوب چیست؟

فواید و معایب استفاده از ظروف چوبی، خواص و بهترین نوع چوب چیست؟

حسین بهرامی حسین بهرامی
: 0
: 1280
: سه‌شنبه, 29 اسفند 1402

فواید و معایب؛ در ظرف های ساخته شده از چوب چیست؟

یکی از سؤالات پرتکراری که مطرح می‌شود این است که فواید و معایب ظروف چوبی چیست؟ چه اصراری به استفاده از آن‌ها وجود دارد و آیا واقعاً خواصی در بافت ظرف‌های چوبی غذاخوری نهفته است که ما را مصمم به استفاده از آن کند؟ در ادامه بیشتر این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

فواید ظروف چوبی به سبب بهره‌گیری از یک بافت کاملاً طبیعی و برگرفته از طبیعت بسیار زیاد است، چوب مقاومت بالایی در مقابل حرارت و همین‌طور تغییرات شیمایی خوراک‌ها دارد. ازاین‌رو می‌توان انتظار داشت که امروزه، بیشتر از هر متریالی مورداستفاده قرار بگیرد، چون بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند به سمت زندگی ارگانیک باز گردند. اگر قصد خرید ظرف و قابلمه چوبی را دارید، در این راهنما واضح‌تر درمورد آن صحبت خواهیم کرد.

تصویر چندین ظرف چوبی بر در فروشگاه هوم دید

فواید ظروف چوبی چیست؟

ظروف چوبی یکی از روش‌های سنتی و قدیمی برای ذخیره و حمل غذا بوده‌اند که در حال حاضر نیز از آن‌ها استفاده می‌شود. مزایای استفاده از ظروف چوبی عبارت‌اند از:

  1. ظاهر زیبا : ظروف چوبی به دلیل طرح‌های مختلف و نوع چوب استفاده شده در ساخت آن‌ها ظاهر زیبایی دارند و می‌توانند به تزئین دکوراسیون داخلی کمک کنند.
  2. حفظ طعم و عطر غذا : چوب به‌عنوان یک جاذب طبیعی بو و طعم می‌تواند به حفظ طعم و عطر غذا کمک کند.
  3. دوستدار محیط‌زیست : ظروف چوبی تولید کربن کمتری نسبت به ظروف پلاستیکی و فلزی دارند و در نتیجه کمک به محیط‌زیست می‌کنند.
  4. سلامتی : چوب یک ماده طبیعی است که نسبت به مواد شیمیایی در ظروف پلاستیکی و فلزی مطمئن‌تر است و ممکن است مواد شیمیایی مضر را به غذا منتقل نکند.
  5. قابلیت بازیافت : ظروف چوبی قابل‌بازیافت هستند و می‌توانند در دوره زمانی بیشتری مورداستفاده قرار بگیرند.
  6. انعطاف‌پذیری : ظروف چوبی انعطاف‌پذیری بیشتری نسبت به ظروف پلاستیکی و فلزی دارند و ممکن است در برابر شکستن و خراشیده‌شدن مقاومت بیشتری داشته باشند.

بنابراین، استفاده از ظروف چوبی می‌تواند برای حفظ سلامتی، محیط‌زیست و بهبود ظاهر دکوراسیون مورداستفاده قرار گیرد.

 

سینی چوبی مدل رنگین کمان در فروشگاه هوم دید

بهترین جنس چوب برای ظروف

بهترین جنس چوب برای ساخت ظروف چوبی لوکس ، به ویژگی‌هایی مانند سختی، مقاومت در برابر آب، انعطاف‌پذیری و قابلیت بازیافت بستگی دارد. در ادامه، چند نوع چوب برای ساخت ظروف معرفی می‌کنیم:

  • گردو : چوب گردو به دلیل چگالی استقامت و رنگ بسیار زیبا یکی از چوب های پرطرفدار برای ظروف چوبی است.
  • راش : چوب راش خوش نقش ترین و خوش رنگ ترین چوب با ماندگاری بسیار عالی از بهترین انواع چوب است که واقعا کار های بسیار زیبایی به ما هدیه میدهد.
  • زبان گنجشک : چوب زبان گنجشک با رنگ قهوه ای روشن و نقش های خطی منظم و نامنظم بسیار زیبا شما را مجذوب خواهد کرد، حتما برای یکبار هم شده یکی از ظروف ساخته شده با این چوب را خریداری کنید.
  • سرو: سرو یکی از بهترین جنس‌های چوب برای ساخت ظروف می‌باشد. این چوب بسیار سخت و مقاوم است و به دلیل خاصیت مقاومت در برابر آب، می‌تواند در ساخت ظروف مورداستفاده قرار گیرد.
  •  سندر: سندر یک چوب نرم و قابل‌انعطاف است که در ساخت ظروف مورداستفاده قرار می‌گیرد. این چوب دارای خاصیت مقاومت در برابر آب نیز است.
  • سنگ‌ریزه: چوب سنگ‌ریزه به دلیل سختی و مقاومت در برابر آب، برای ساخت ظروف مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین این چوب دارای ظاهر زیبا و منحصربه‌فردی است.

 

استند چوبی بزرگ در کنار بقیه ظروف چوبی

معایب ظروف چوبی که باید به آن‌ها توجه کرد

دقت کنید که در بررسی فواید و معایب ظروف چوبی، بسیاری از موارد مذکور به سبب کیفیت محصول خواهد بود. در نتیجه حتماً به این مسئله دقت داشته باشید. استفاده از ظروف چوبی در مقایسه با ظروف ساخته شده از مواد دیگر نیز دارای برخی معایب است. در زیر به برخی از معایب استفاده از ظروف چوبی اشاره می‌کنیم:

  1. آسیب‌پذیری : ظروف چوبی به دلیل طبیعت آنها، به آسیب‌هایی مانند خراش، شکستگی و حتی پوسیدگی و زنگ‌زدگی در برابر رطوبت و حرارت آسیب‌پذیر هستند.
  2. محدودیت در استفاده : برخی از ظروف چوبی ممکن است در برخی از شرایط مانند ظرفیت مایکروویو، قابلیت استفاده در ماشین ظرفشویی و... محدودیت داشته باشند.
  3. قابلیت جذب بو و طعم : ظروف چوبی ممکن است بوی و طعم غذا را جذب کنند و این باعث شود که در استفاده آینده، غذاهای دیگری که در آنها قرار می‌گیرند، با بو و طعم قبلی آلوده شوند.
  4. نیاز به مراقبت : برای حفظ ظاهر و عمر مفید ظروف چوبی، نیاز به مراقبت و نگهداری است. به طور مثال، باید ظروف را خشک و تمیز نگه داشت و از استفاده از مواد شوینده قوی خودداری کرد.
  5. محدودیت در طرح و رنگ : در مقایسه با مواد دیگر، محدودیت در طرح و رنگ ظروف چوبی وجود دارد و در برخی موارد، تنها در رنگ و طرح مشخصی تولید می‌شوند.

اما در اخر خبر خوشحال کننده این است که تمام معایب بالا در بیشتر مواقع با نگهداری صحیح و روغن گیاهی اصلی و با کیفیت حل شدنی است. اگر علاقه مند به ظروف چوبی مخصوصا قندان چوبی هستید در خرید آن تردید نکنید زیرا واقعا همیشه برای شما یک حس تازه و نو خواهد داشت و تکراری نخواهد شد.

اردوخوری چوبی مستطیل مدل سه خانه در هوم دید

خواص کلیدی و مهم ظروف چوبی

ظرف‌های چوبی یکی از قدیمی‌ترین نوع ظروف است که همچنان در حال استفاده است. این ظروف دارای خواص متعددی هستند که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

مقاومت در برابر حرارت : ظروف چوبی مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند و به‌راحتی از طریق موجودات زنده قابل‌هضم هستند. همچنین، ظرف‌های چوبی یکی از بهترین گزینه‌ها برای نگهداری و حمل غذاهای گرم هستند. این باعث می‌شود که تأثیر منفی روی غذا و مواد موجود در آن نداشته باشد.

  1. ظاهر زیبا که تکراری نمیشود : چوب یکی از موادی است که طبیعت آن بسیار زیبا و جذاب است و به همین دلیل ظروف چوبی دارای ظاهری زیبا و دل‌نشین هستند.
  2. قابلیت بازیافت : چوب یک ماده قابل‌بازیافت است و این باعث می‌شود که ظروف چوبی بتوانند در مدت‌زمان طولانی مورداستفاده قرار گیرند.
  3. کنترل رطوبت : ظروف چوبی به دلیل ماهیت آنها قابلیت کنترل رطوبت را دارند. این ویژگی موجب می‌شود که غذا در داخل ظروف چوبی تا مدت‌زمان بیشتری تازه و خوشمزه باقی بماند.
  4. عدم تأثیر آلودگی شیمیایی : چوب یکی از موادی است که در برابر آلودگی شیمیایی مقاومت خوبی دارد و به همین دلیل، ظروف چوبی می‌توانند به‌عنوان یک گزینه امن برای نگهداری غذاها باشند.
  5. مقاومت در برابر شک حرارتی : یکی از خواص و ویژگی های خوب ظروف چوبی این است که در برابر سرد و گرم شدن و شک حرارتی مقاوم است و مانند ظروف سرامیکی و شیشه‌ای شکننده نیست.
  6. همیشه خاص است : چوب به دلیلی نقش و رنگ های بدون بدیل همیشه خاص و بدون مانند است. امکان ندارد شما دو ظرف چوبی مثلا چوب زبان گنجشک پیدا یا تولید کنید که دقیقا همانند و با نقش و طرح رنگی یکسان باشند. به همین دلیل ظروف چوبی همیشه خاص و همیشه جدید برای شما هستند.

 

گلدان چوبی مدل کلاسیک در فروشگاه هوم دید

سخن پایانی

استفاده از ظروف چوبی برای سلامتی بسیار مفید است. چوب یک ماده طبیعی و بی‌ضرر است که به‌راحتی قابل‌هضم است و از طریق موجودات زنده تجزیه می‌شود. برخلاف بسیاری از مواد دیگری که ممکن است به غذا اضافه شوند، چوب به‌هیچ‌وجه مواد شیمیایی مضر ندارد.

باتوجه‌به خواص ضدباکتریایی طبیعی چوب، استفاده از ظروف چوبی برای نگهداری غذاها می‌تواند به جلوگیری از رشد باکتری‌های زاید در غذاها کمک کند. همچنین، چوب قابلیت جذب رطوبت را دارد و می‌تواند به نگهداری طولانی‌مدت غذاها کمک کند.

همچنین، استفاده از ظروف چوبی به محیط‌زیست کمک می‌کند، زیرا چوب یک منبع پایدار و قابل‌تجدید است. همچنین، چوب دارای خواص ضدالتهابی طبیعی است که می‌تواند به‌سلامت جسم کمک کند. در کل، استفاده از ظروف چوبی برای نگهداری غذاها و سرو آنها به‌صورت مداوم و در طولانی‌مدت به‌عنوان یک روش سالم و ایمن برای سلامتی انسان‌ها بوده است.

فروشگاه هوم دید به شما خاص ترین و جذاب ترین ظروف چوبی و علاوه برا آن با بهترین ماگ، بهترین قیمت مجسمه به شما ارائه خواهد داد.

ثبت نظر

تصاویر شما

نقد و نظرات کاربران